Kundservice 010-888 64 85

✅ Fri frakt över 350kr ✅ Snabb leverans 1-3 dagar ✅ 30 Dagars öppet köp

Vår Historia

Hur några plastburkar förändrade våra liv! -GLINDER:s företagshistoria

Familj, hus och barn – en kärleksfull inramning fylld med Tupperwareburkar i köksskåpen. Det var i april 2008, för drygt 15 år sedan, som våra liv tog en ny riktning, och samtidigt blev startskottet för att göra världen vackrare!

Känner du till känslan av att som förälder inte kunna ge sin familj mat? Det var den smärtsamma sanningen vi stod inför då. Vårt bankkonto var tomt efter att vi förlorade våra jobb när företaget vi båda arbetade för gick i konkurs. Inga löner eller ersättningar betalades ut. En tidigare erfarenhet som Veronika hade som Tupperware-försäljare fick oss att tänka om. Hon hade några av dessa prylar kvar i köksskåpen. Där stod vi, utan möjlighet att köpa mat till vår familj, och det kändes inte rätt att ha dessa prylar kvar. Veronika tog ut några av dem och sa, “Låt oss sälja dem på Tradera!” Jag kunde knappt tro det! Vem i hela världen skulle köpa begagnade plastburkar? Men vi lade ut dem ändå. Buden började strömma in, 58 kronor plus frakt. Det var ofattbart! 58 kronor för en begagnad plastburk? Men du kan nog förstå vad dessa pengar användes till!

Plastburkarna kom att förändra våra och våra kunders liv. Veronika, en utbildad sömmerska med en fantastisk känsla för mode, startade något som skulle bli GLINDER! Retrokläder, rockabilly-och retroklänningar tog form. En dator, en designdocka och en plats för att fotografera, redigera och packa våra varor – Grunden till Retro Fashion varumärket GLINDER var fött!

Idag bär många människor Veronikas klänningar, och antalet ökar stadigt. Under en resa till Las Vegas hittade hon ännu mer inspiration och designade nya klänningar. Det blev en oerhört populär stil. Vi var först på den svenska marknaden med retromode, och efterfrågan växer för varje år. Veronikas kreationer efterfrågas nu även internationellt! Vår resa är långt ifrån slut, den har bara börjat under namnet GLINDER – en skimrande lockelse. Även om det ibland är en utmaning, kan det aldrig bli värre än den där dagen för 15 år sedan när vi sålde plastburkar.

Vi har länge skämts över att berätta vår lite annorlunda början, men det känns inte längre rätt sätt att hantera det. Istället ser vi det som en styrka. Plastburkarna är grunden till GLINDER och det företag vi är så stolta över att driva idag. Med GLINDER kan du uppleva en elegans och stil utöver det vanliga! Plastburkarna var bara början på att göra världen vackrare.

//Veronika & Morgan grundare av GLINDER

GLINDER:s Tidsresa

2008-2014
Första försäljningen skedde och det var en plastburk som såldes på Tradera för 58:- + frakt
Det var starten på ett unikt säljkoncept.
Vi samarbetade med ett Londonbaserat företag och sålde retro.
Vi började designa och sälja egna plagg.

2014-2018
En helt ny plattform byggdes och vi hade, design och försäljning i helt egen regi under varumärket Jetsettrends. Produktkonceptet har utvecklats mer och mer under dessa år. Första butiken öppnas också i Boxholm. GLINDERS koncept efterfrågas nu också internationellt främst de nordiska länderna som Finland, Norge och Danmark samt USA.

2019
Modedesigner och Odd Mollys grundare Per Holknekt intar tillsammans med 2 andra externa ledamöter företagets styrelse. Vi var eniga om att våra kunder ville ha mer av vårt unika koncept och började skapa GLINDER.
Vi bestämde att vi skulle göra världen vackrare med retrostilen.

2020
Glinder nylanseras, Ny butik öppnas i Mjölby och Glinder är en succé och en Internationell försäljning är påbörjad, Där USA dominerar.

2022
Pandemin är äntligen över, och efter en mycket tuff period ekonomiskt märker vi att efterfrågan på GLINDER tilltar i takt med att liver börjar att återgå till det normala. Vi lanserar en unik produkt.

Veronika och Morgan Sehlstedt grundare av glinder