Varukorg
 • Fri frakt över 300 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • Det finns ingen bot för kärleken, annat än att älska mer.
  Kläder genom tiderna

  Retro och vintagestilen genom tiderna

  Retro 50 tals kläder genom tiderna!

  Ordet “retro” hänvisar ofta till en gammal stil eller mode från det förflutna, som återigen har blivit funktionellt och snyggt i modern tid. Till exempel fanns det skinnjackor och trasiga jeans som var en modefluga från 70-talet som återigen har hittat sin plats i dagens mode värld. Allt för en avslappnad och cool look, kan du slå upp en t-shirt eller top med trasiga jeans. Men var noga med att få utseendet rätt, de blåjeans bör rivas på rätt ställen och kanske det coolaste är en rivning över båda knäna.

  Sedan kom det gyllene 80-talet med sina Lycra kläder, leggings och korta kjolar och handskar i spets. De gyllene 80-talet var en mycket modern tid särskilt för kvinnor med Lycra blev en stor hit. Leggings var ett annat plagg i den epok som har blivit det retromode bland dagens kvinnor som gillar det med korta kjolar, etniska kortkort och även toppar. ”Lace” handskar är vanligtvis förknippas med den viktorianska perioden som det gick bra med flödande klänningar och exklusiva middagar.
  90-talet såg ett uppsving av toppar i olika mönster och manchester, det senare blir till det retro mode för både män och kvinnor. Det är ganska vanligt att se män i manchesterbyxor och jackor i dessa dagar speciellt i dämpade färger som brunt och grönt. Många designers drar fortfarande inspiration från urgamla mode stilar för att skapa nya mönster och i sin design i dag. Denna klädstil handlar om att gå tillbaka i tiden och återuppleva det förflutna kulturerna och tradition i sin högra väsen och humör.

  Retro genom tiderna

  Stilarna utvecklas!

  Going retrostil har blivit mycket populärt bland dagens college generation. De flesta av dem försöker att klä ut sig till sin favorit pop eller rockstjärnor som Madonna som revolutionerat nätstrumpor som en modefluga. The Beatles utseende är en annan het favorit bland ungdomar med de klassiska vintage kostymer och de traditionella retrofrisyrerna. Det finns många butiker däribland retroboutiq som tillgodoser denna typ av mode, internet shopping handla retro på nätet har också bidragit på ett bra sätt till främjandet av denna stil med specifika vintagekläder som jetsettrend.se erbjuder.

  Detta retromode handlar inte bara om kläder utan också om rätt accessoarer och smycken. Det bästa sättet att plocka upp vintage grejer är att besöka loppmarknader eller mässor, välgörenhetsförsäljning där du kan hitta några prylar till lågt pris.. Du kan också få idéer och inspiration från stjärnor från förr och försöka efterlikna deras utseende eller gå igenom tidningar och webbplatser som kommer att lära dig hur du får stilen helt korrekt rätt. Ett tips är att kanske rota igenom din mammas garderob att på så sätt hitta några autentiska och ovärderliga plagg eller accessoarer. Få en skräddare som kan förstå vad du vill och designa plagget på det sätt du vill.
  Kom ihåg att denna klädstil är inte bara om att få utseendet rätt det är också om att bära rätt attityd. Endast rätt attityd kan få fram essensen av perioden och fånga sin tidlösa stämning. Så, shoppa och plocka några exklusiva vintage grejer och gå retro den här säsongen.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.