Varukorg
 • Fri frakt över 300 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • En blomma kan inte blomma utan solsken, och en människa kan inte leva utan kärlek!

  Hållbarhet på Glinder

  VÅR VISION
  GLINDER kommer alltid att kämpa hårt för att göra världen vackrare!

  SJÄL
  GLINDER vill inspirera sina kunder att klä sig på ett vackert, miljömässigt och hållbart sätt. Vi har ett unikt retro, 50 tals och rockabilly produktkoncept med slitstarka plagg i bra kvalitet, vi strävar alltid efter hållbara material som är bra ur miljösynpunkt. Mottot är vackra produkter med minsta möjliga miljöpåverkan – och som håller så länge som möjligt. Vi uppmuntrar alltid till återanvändning och återvinning.

  HJÄRTA
  GLINDER vill kämpa för människors rätt att vara vackra och själva bestämma över sina liv och ha möjlighet att vara en bra samhällsmedborgare. Glinder vill ha ett samhälle där människor känner sig fria och vågar följa sina drömmar genom självständighet, yttrandefrihet och accepterad mångfald.

  MEDVETENHET
  Genom att ta ansvar vill GLINDER påverka sina samarbetspartners, sina kunder och samhället på ett positivt sätt. Långsiktiga, riktiga relationer med samarbetspartner och kunder som skapar värde, elegans och mycket glädje för alla omkring oss.

  Vi ska…

  Vi ska alltid bidra till att maximera vår påverkan på omvärlden i en positiv riktning. Vi ska alltid bidra till att minimera vår negativa påverkan, genom hela vår värdekedja och det handlar om allt från inköp till försäljning.
  Viktigt för Glinder är att fokusera på det som gör skillnad, som är viktigt för våra kunder och positivt för vår totala verksamhet och affär. Vi är övertygade om att vårt hållbarhetsarbete är en förutsättning för nöjda kunder och bidrar till långsiktig lönsamhet för både kunder och ägare.
  Vi ska vidare alltid vara aktiva i övergången till ett hållbart samhälle och en cirkulär ekonomi. Det är en självklarhet och något som vi, våra kunder och andra intressenter förknippar med Glinder, som är vår givna ledstjärna.

  TANKE – Glinder har en bra och hållbar idé och design.
  HJÄRTA – Glinder inspirerar världen att bli vackrare.
  SAMVETE – Glinder påverkar sin omvärld i en positiv riktning. Alla som arbetar med och för Glinder ska må bra!
  GLÄDJE – Glinder ska inspirera för mer lycka och tillfredsställelse.

  Du kan...

  Se alla dina köp som en investering som ska hålla över en lång tid. Undvika gärna impulsköp och beställ endast om du känner att produkten kommer att användas under lång tid.

  Beställ inte flera storlekar för att prova hemma. Att handla på nätet är inte riktigt som att prova kläder i ett traditionellt provrum i butiken. Läs alla storleksguider och kolla mått innan du beställer så besparar du miljön på onödiga transporter och andra utsläpp i samband med att du behöver returnera.

  Ta hand om dina kläder så att dom håller längre, laga, vädra och att använda ett tvättmedel som är väl kvalitativt.

  Vill du rensa i din garderob, skänk gärna kläder till välgörenhet eller annonsera ut på nätet. GLINDER Retro och 50 tals kläder har ofta ett högt andrahansvärde. Eller bjud hem till en klädbytardag tillsammans med dina vänner. Det är ett ganska roligt inslag med 50 tals kläder.

   

  VÅRA ÖVERGRIPANDE MÅL

  Glinders ansvar är att varje dag, i varje beslut och vid varje vägskäl, Verkligen tänka till kring innebörden av hållbarhet enligt våra värderingar; mind, heart and conscience.
  Våra kunder och intressenter ska ges utrymme att tänka och ta beslut som leder till ett mer hållbart samhälle, utrymme att bli självständiga och utveckla sin fulla potential.
  Glinders framgång är starkt beroende av ett målinriktat arbete i samverkan med våra kunder och partners.

  VÅRA VÄRDEORD
  – Hållbart
  – Inspirera
  – Unikt
  – Vacker
  – Hjärta
  – Glädje