Hur några plastburkar förändrade våra liv!

Glinder företagshistoria

Familj, hus och barn och många Tupperwareburkar. Det var i april 2008 för ca 12 år sedan som kommer bli starten på våra nya liv och att göra världen vackrare!

Vet ni hur det känns som förälder att inte kunna handla mat åt sin familj? Det var den bittra sanningen just då. Det fanns verkligen inga pengar på vårt konto. Vi hade precis förlorat jobbet efter att företaget hade gjort konkurs där vi båda jobbade. Med resultatet att inga löner eller andra ersättningar betalades ut. Något år tidigare hade Veronika varit Tupperware-försäljare med en del sådana prylar kvar i skåpen. När man sitter där och inte kan köpa mat åt sin familj så känns det inte optimalt med sådana prylar. Veronika plockade ut några stycken och sa, lägg ut dessa på Tradera! Är du inte klok utbrast jag? Vem i hela friden ville köpa begagnade plastburkar? Sagt och gjort, buden kom, 58 kr plus frakt, detta var verkligen inte sant, för en begagnad plastburk? Vad dessa pengar användes till förstår du nog!

Plastburkarna kom att förändra vårt och våra kunders liv

Veronika är utbildad sömmerska och har otrolig blick för mode och nu startades det som skulle komma att bli GLINDER! Retrokläder, rockabillykläningar en dator, designdocka och så en plats där vi kunde fotografera och redigera samt paketera varorna vi sålde. Den starten lät vi kalla Jetsettrends!
Många människor bär Veronikas klänningar och fler blir det! Hon var på en resa i Las Vegas, hittade ännu mer inspiration och nya klänningar designades och det blev till slut helt omåttligt populärt. Vi var först på den svenska marknaden med retromode, och efterfrågan bara ökar. Veronikas kreationer efterfrågas nu också internationellt! Här är inte resan slut, det är bara början på en ny, den heter GLINDER (skimrande lockelse), även om det ibland känns arbetsamt så går det inte få det värre än vad det var den där dagen för 12 år sedan när vi sålde plastburkar.

Det är först nu vi återger denna story om hur vi landade i modebranschen, med tillhörande e-handel. Vi ångrar det inte en sekund! Under många år har vi skämts över detta, men det känns inte som det optimala förhållningssättet! Därför vi går ut och berättar öppet om vår lite annorlunda början! Det är istället en styrka, plastburkarna är grunden till GLINDER och det företag vi driver idag och som vi dessutom är mycket stolta över, som du liksom många andra kommer att gilla och ge dig mycket elegans, och stilar utöver det vanliga! Plastburkarna var början till att göra världen vackrare! Bli en av oss du också och bidra till en vackrare värld!

Vår Tidsresa

2008-2014
Första försäljningen skedde och det var en plastburk som såldes på Tradera för 58:- + frakt
Det var starten på ett unikt säljkoncept.
Vi samarbetade med ett Londonbaserat företag och sålde retro.
Vi började designa och sälja egna plagg.

2014-2018
En helt ny plattform byggdes och vi hade, design och försäljning i helt egen regi under varumärket Jetsettrends. Produktkonceptet har utvecklats mer och mer under dessa år. Första butiken öppnas i Boxholm och 2 år senare en butik i Nybro som säljer våra produkter. Vårt koncept efterfrågas nu också internationellt främst de nordiska länderna som Finland, Norge och Danmark

2019
Modedesigner och Odd Mollys grundare Per Holknekt intar tillsammans med 2 andra externa ledamöter företagets styrelse. Vi var eniga om att våra kunder ville ha mer av vårt unika koncept och började skapa GLINDER.
Vi bestämde att vi skulle göra Världen vackrare med retrostilen.

2020
Glinder lanseras, Ny butik öppnas i Mjölby och Glinder är en succé och en Internationell försäljning är påbörjad, Där USA dominerar.

Veronika och Morgan Sehlstedt