Varukorg
 • Fri frakt över 300 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • En blomma kan inte blomma utan solsken, och en människa kan inte leva utan kärlek!
  Elvis sista konsert

  Elvis The King! Se hans sista uppträdande!

  Se Elvis sista uppträdande innan hans död

  Under en av Elvis sista liveuppträdanden 1977 sjöng Elvis en helt ny sång. Han berättade för den förväntansfulla publiken att den hette Unchained Melody och att låten skulle komma ut på hans nästa album. Vid detta laget var Elvis hälsa inte i topp! Trots det så lyckades fånga publiken med lite skämt.

  I denna film från uppträdandet 1977 som var den sista som spelades in på film. kan man höra hur publiken fnissar när Elvis snällt knuffar till gitarristen Charlie Hodge när han ihärdigt försöker med att hålla mikrofonen och Elvis halsduk samtidigt.

  Året var 1977 och årtionden med narkotikamissbruk och osunda levnadsvanor hade redan förstört hans kropp. Han hade många problem, för att nämna några så var, tarmproblem, högt blodtryck, förstorat hjärta och smärtsamma problem med matsmältningen. Elvis hälsoproblem påverkade dock inte hans enorma popularitet. The King, som hade väldigt svårt för att tacka nej till pengar, påbörjade en ny turné trots sin sviktande hälsa!

  Trots den dåliga hälsan bestämde hans manager, Tom Parker, att sända hans konsert på TV. Tyvärr sändes det inte förrän två månader efter Elvis Presleys död.

  Trots att detta uppträdandet från 1977 inte visade Elvis från sin starkaste sida med sin höftboogie är hans enastående musiktalang väldigt tydlig när han börjar spela på pianot. Medan Charlie Hodge frenetiskt håller mikrofonen åt honom, ger Elvis allt, (Rösten är det absolut inget fel på) precis som om det skulle var den sista sången han skulle sjunga. Även om Elvis själv inte visste hur lite han hade kvar av sitt hårda liv återspeglar denna video på hur han gav järnet till publiken ända in i det sista!

  Efter den här konserten hade Elvis fem spelningar på turnén. Hans sista uppträdande var den 26 juni, 1977 i Indianapolis Market Square Arena där hans absolut sista sång var “Can’t Help Falling in Love.”

  Trots att Elvis Presley dog kort efteråt visar dessa sista uppträdanden tydligt på hans talang, passion och karisma för Rockn´rollen När man kollar på den här videon där han sjunger “Unchained Melody” är det svårt att inte att inte få huden att knottra sig!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.