Varukorg
 • Fri frakt över 300 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • En blomma kan inte blomma utan solsken, och en människa kan inte leva utan kärlek!
  Elvis Presley in Action

  Visste du dessa 5 saker om Elvis?

  Legenden Elvis Presley lär bära på en del, men visste du detta om honom?

  Elvis hade många sidor som många inte vet om!

  1. Elvis hade en tvillingbror

  Elvis mamma födde tvillingpojkar den 8:e januari 1935, men dessvärre var en av dem redan död vid födseln. Elvis föräldrar gav den dödfödde babyn namnet Jesse Garon Presley och Elvis själv fick det berömda mellannamnet Aron, så att de alltid skulle minnas deras andra son. Trots att Elvis flera år senare ändrade sitt mellannamn till Aaron, vårdade han minnet av sin bror, vilket gjorde honom till en mycket andlig person i sammanhanget. Enligt berättelser brukade Elvis prata med sin tvillingbror i sitt rum om natten.

  2. Elvis överlevde en enorm tornado

  Elvis var liten, endast 15 månader gammal när han överlevde en tornado i sin hemstad Tupelo i Mississippi år 1936. Tornadon dödade så många som 216 personer och var då en av USA:s dödligaste tornados någonsin. Trots att denna enorma tornado orsakade förödelse till både staden och dess invånare, förblev Elvis familjehem och födelseplats orörda. Idag står barndomshemmet kvar i sitt ursprungliga skick, skillnaden är endast dess nya tak som var slitet och som byttes ut på grund allmänt underhåll.

  3. Elvis gav aldrig någon konsert utanför Nordamerikas gränser

  Trots att Elvis fortfarande har världsrekordet i skivförsäljning där det sålde miljontals skivor i hela världen och spelade hundratals konserter runtom i USA och Kanada, gjorde han märkligt nog inte en enda konsert utanför Nordamerikas gränser. Anledningen till detta berodde på hans manager, Överste Tom Parker, som föddes i Nederländerna som Andreas Cornelis van Kuijk. Enligt uppgifter hade han kontroll och bokade in Elvis spelschema och den enkla anledningen till att han inte planerade någon internationell turné var för att han var märkligt nog illegalt bosatt i USA. Han var därför rädd för att lämna landet med risk för att deporteras och aldrig kunna återvända. Elvis sista framträdande gjordes 1977

  4. Elvis betalade över 16 000 $ för en smörgås

  Det är inte någon hemlighet att vår älskade Elvis var svag för mycket fet mat. Särskilt hans favorit smörgås Kungens kanske mest berömda matbegär var en natt år 1976 då han flög hela vägen från Graceland till Denver bara för att köpa en smörgås. Otroligt, men det stämmer. Enligt uppgifter började Elvis längta efter hans favorit smörgås vid namn Fool’s Gold Loaf som han en gång ätit på ett ställe i Denver, och strax efter att suget startat beordrade Elvis och hans följe på hans privata jet ”Lisa Marie” och flög hela vägen till Denver. Den omtalade smörgåsen, som innehöll hela 8 000 kalorier kostade runt 40 € på den tiden (runt 157 € idag), men totalt kostade denna lilla matresa Elvis plånbok 16 000 $. Elvis hade inte ångest över detta utan han älskade denna typ av mat och det fick kosta vad det ville!

  5. Han inspirerade, och inspirerades av, serietidningsvärlden

  Det är allmänt känt att Elvis till stor grad hämtade inspiration för sin ikoniska stil från den berömda serietidningskaraktären Captain Marvel Jr. Dock är det ännu inte så känt att Elvis Presley påverkade, och faktiskt påverkar än idag, denna genre. Exempelvis, i Marvels futuristiska serietidning Fantastic Four 2099 dyrkar en djup religiös grupp människor, vid namn Elvingelicans, Kungen av rock ‘n’ roll i väntan på hans återkomst. En annan serietidning som utges, Nextwave: Agents of H.A.T.E handlar bl a om elaka Elvis-liknande drönare vid namn E.L.V.I.S. Genom åren har olika författare av serietidningar hyllat Elvis Presley stort genom att citera honom i serier såsom Teen Titans eller använt honom som inspiration för karaktärer i t.ex. Marvels Ghost Rider

   

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.