Varukorg
 • Fri frakt över 350 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • -Välkommen till vår underbara värld av tidlös elegans-
  Emilio Walter sjunger rock

  Det började som 6 åring – idag är Emilio Walter 16 år och en stjärna inom Rock´n Roll på piano.

  På en knastrig telefonlinje mellan Motala och Linköping når jag mamma Anna Walter, åkande i en bil efter en avslutad konsert i Motala. Med i bilen fanns även vår huvudperson Emilio Walter 16 år! Emilio är idag pianist och enligt många redan utsedd till en världsartist inom sin stil. Redan som 6 åring började Emilio spela piano hemma i pojkrummet i Blekinge. Tiden gick och det visade sig att han hade en stor talang för att hantera tangenterna och lyssna in tonerna för att lira både Rock`n Roll och Boggie Woggie. Som 9 åring kände han sig riktigt säker på sin sak och föräldrarna tillät honom att uppträda. Det tog inte lång tid innan svenska folket började ta till sig av Emilios charm. När han var 10 år uppträdde han i Nöbbele kyrka, eftersom det var december månad så passade låten Tomte Boggie extra bra, och det tog inte lång tid innan hela kyrkan rockade loss och klappade händerna i takt med att Emilio spelade och manade på publiken ännu mera att hänga med i svängarna vilket skedde med stor entusiasm och glädje.

  Emilio Walter
  Foto: Anna Walter

  Hur har du lärt dig att spela?

  På min fråga hur han hade lärt sig att spela så fantastiskt bra fick jag tala själv med Emilio under bilresan som nu fortsatte ner mot Linköping. Han menade att det var inte så svårt och allt efter tiden gick, satt tonerna som handen i handsken. På min fråga om han hade några som han beundrar? Han berättar att Ove Törnqvist varit en stor förebild, likaså Robert Wells och Jerry Lee Lewis. Har du träffat Jerry Lee? Nej det har jag inte tyvärr, men bredvid mig här i bilen sitter hans syster Linda Gail Lewis svarade han glatt. De genomför nu tillsammans en turné som finns att läsa mer om på Emilios hemsida på nätet.

  Det stora genombrottet

  Det stora genombrottet kom när han var 10 år genom att han medverkande på Tv4 Nyhetsmorgon, detta följdes senare av fler medverkande i tv och svenska folket tog till sig av Emilos säregna och underbara charm. Strax efter programmet blev Emilio uppringd av hans stora förbild och legenden Ove Törnqvist. Han hade blivit mycket berörd av framträdandet i Tv så han kände sig manad att ringa upp och bara säga hur bra han var. Efter det har det gått i en rasande fart, som när Ove Törnqvist fyllde 90 år medverkade Emilio där han spelade och sjöng för honom. Det var nervöst att uppträda framför sin stora idol och förebild berättade Emilio. Han har även skrivit egen musik, låten ”Stort fan av dig” är en speciell låt och tillägnas alla stora förebilder som betytt extra mycket för honom under tiden han har övat och spelat.

  Egen musik

  Det är inte annat än att det ryser lite på kroppen att tala med en kille på 16 år full av energi och entusiasm som är på god väg att bli en världsartist på piano inom sin stil och sjanger, och efter avslutad intervju tänker jag, vilken låt kommer bli EPA ungdomarnas nästa stora Emilio hit? Kommer det en äkta Emilio Boggie Woggie låt som kommer heta EPATRAKTORN? Vi väntar och ser och känner jag Emilio Walter rätt så kommer han redan börja fila på den låten, kanske vi får höra honom på Glinder i Mjölby vid något tillfälle? Den som lever får se!

  Några snabba frågor till Emilio

  Äter helst: Korv stroganoff med ris

  Dricker? Mjölk

  Hobby? Amerikanska nostalgibilar (Jag äger själv en Cheva 57:a)

  Det ska jag bli när jag blir stor: Musiker alla dagar i veckan säger Emilio utan en endaste suck

  Skribent:
  Morgan Sehlstedt
  GLINDER