Varukorg
 • Fri frakt över 350 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • -Välkommen till vår underbara värld av tidlös elegans-
  Klänning till bröllop

  Är du bjuden på bröllop? Välj klänning till bröllop!

  Är du bjuden på bröllop, Vilken klänning ska du ha?

  Klänning till bröllop? Är du bjuden på bröllop men vet inte riktigt vad du ska ha på dig? Då är du inte ensam! Att bli bjuden på bröllop kräver planering och denna speciella högtidsdag vill man ju klä upp sig lite extra för att förgylla bröllopsbesöket, men också för att hedra brudparet. På inbjudan till bröllopet brukar det som regel finnas en klädkod, men så finns det också en del klädkoder som mer eller mindre är förbjudna att använda om du är bröllopsgäst.

  Färgreglerna för en klänning till bröllop?

  Du ska inte använda dig av för mycket vitt i din bröllopsklädsel. Det är brudens färg och det anses som icke respektfullt att ta över showen från bruden. Rött är också syndens färg för ett bröllop. Den röda färgen påvisar att du är brudgummens käresta vid sidan om. Kort kan man säga att du signalerar att du är en älskarinna till brudgummen. Detta är enligt svenska traditioner och bör respekteras av dig som besökare av ett bröllop. Du kan använda svart, men enligt traditionerna så anses svart vara en sorgens färg. På senare tid har det blivit helt okej att bära svarta kläder på bröllop, men då gärna med en färgklick som ett skärp eller ett vackert hårband istället.

  Vilka färger på skor och accessoarer kan man ha som bröllops besökare?

  Skor, hårband och andra tillbehör finns det färgkod för dessa också? Svaret är nej, du kan använda både röda och vita skor om det skulle passa in på din övriga klädsel. Kort kan man säga att det är huvudplagget som avgör färgerna och traditionerna kring dessa.

  Klänning till bröllopVad kan du ha på dig över klänningen?
  Svenska sommaren kan som bekant bli väldigt sval. Under bröllopsakten kanske det är +25 grader medan så länge festen håller på fram till småtimmarna kan det bli väldigt svalt. Du kan med fördel använda dig av en bolero. En bolero är som en tröja som täcker överkroppen och som hjälper dig att hålla värmen. Det är inte minst väldigt elegant tillbehör till din klänning.

  Vad kan du välja om du inte vill ha klänning?

  Det är långt ifrån alla som är bekväma i att bära klänning till bröllop, och då står man där med sin inbjudan till bröllopet. Men det går alldeles utmärkt att vara elegant utan att bära klänning! Ett par snygga retro inspirerade byxor tillsammans med en snygg topp är inte att förakta, utan kan vara en alldeles speciell elegans. Även om klänning är det mest uppklädda du kan vara som bröllopsgäst så är det inget tvång, utan det kan vara en byxdress, snygga byxor med en vacker kavaj. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för hur du vill klä dig, bortsett från färgkoderna som är mer eller mindre regel för en bröllopsgäst.

  Vilka andra kläder kan du bära om du är bjuden på bröllop?

  FrackKlänning till bröllop förslag kan du använda som bröllopsbesökare kom dock ihåg att flugan och skjortan måste vara vita. Till detta kan hon bära en vacker maxi klänning. Folkdräkt: varför inte använda en folkdräkt det passar både för dam och herr, folkdräkten kan användas där klädkoden är frack. Uniform: Kan också användas där frack är klädkod. Högtidsdräkt: kan också vara en elegant aftonklänning och mannen kan använda både frack uniform eller folkdräkt. Kavaj: Det är den klädkoden som är enklast och inte speciellt formell som annars kan påbjudas. Mörk kostym: Det bör vara en minst mörkare grå färgnyans kvinnan kan bära maxiklänning. Annat att tänka på är att brudparets föräldrar klär sig som övriga gäster på bröllopet Kom ihåg att det är både artigt och respektabelt att klä sig på det viset som står på inbjudan.