Varukorg
 • Fri frakt över 300 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • En blomma kan inte blomma utan solsken, och en människa kan inte leva utan kärlek!
  Fototävling retro och rockabilly

  Årets vinnare i vår fototävling GET A LOOK är avgjord

  Det var en ganska förvånad fotograf som tog emot samtalet när jag ringde och förklarade vad jag ville. Har du skickat in något bidrag till fototävlingen GET A LOOK? Jo det hade han mycket riktigt gjort, Grattis du har vunnit 10 000:- det blev ganska tyst i luren några sekunder, nästan så tyst så jag fick fråga om han var kvar i telefonen. När uppståndelsen hade lagt sig så harklade han ur sig att det var första gången som fotograf att fotografera retro och 1950 tals. Vi talar om Markus Vinqvist från Vargön som annars är natur och fågelfotograf. Så när GET A LOOK dök upp nappade han direkt och hans intresse för amerikanska nostalgibilar fick honom att anmäla sig till tävlingen. Skillnaden mellan natur & fåglar mot retro, 50 tals och rockabilly är väldigt stor men det hindrade honom inte, han ville detta. Markus fortsatte att berätta sin story, som när hans fru tyckte han var lite tokig i att satsa pengar på all rekvisita, och inte nog med det, vem skulle vara modell? Modellvalet föll på Melina Hebelius, proffsmodell och hade heller inte tidigare fotat retro, 50 tals eller rockabilly.

  Det tog en hel dag att få ihop alla bilderna och vinnarbilden är i stort sett helt i original, bara lite justeringar har gjorts berättar han vidare. På frågan hur man som specialiserad naturfotograf får fram en sådan bild? Markus berättar att modellen var väldigt duktig på att själv komma med idéer på olika poseringar. Även klädseln, jag behövde aldrig berätta vad hon skulle göra, hon bara gjorde det. Med facit i hand blev det väldigt bra alltsammans.

  På frågan om du kommer att ställa upp i nästa 2022 års GET A LOOK?

  Absolut, jag har aldrig tjänat en krona på mina bilder förut och detta kom som en glad överraskning. Nu har jag fått bra argument gentemot min fru också (Skratt), så nu laddar vi om inför nästa års fototävling avslutar han. Jag förklarade även att det finns många bra modeller som redan är i retro, 50 tals och rockabilly svängen, så han ska inte bli förvånad om någon hör av sig. Dom är välkomna avslutar Markus.

  Vi på GLINDER och GET A LOOK tackar för allas otroliga engagemang och otroligt fina bilder. Det gläder oss i våra hjärtan och vi lovar att komma tillbaka med nästa års program senast i december.

  Markus Vinqvist vinnare 2021 års Get a look
  Markus Vinqvist, vinnare i 2021 års GET A LOOK