Varukorg
 • Fri frakt över 300 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • En blomma kan inte blomma utan solsken, och en människa kan inte leva utan kärlek!
  Rockabillybröllop bilen

  Rockabilly bröllop – din guide till 50-tals temabröllop

  Temabröllop – din guide till 50-tals rockabilly bröllop

  Letar ni efter tips för din bröllopsplanering till rockabilly bröllop? Det finns så mycket information därute att det kan vara svårt att veta vart man ska börja! Å ena sidan vill man att det ska vara unikt, men å andra sidan kan det vara svårt att veta om ens idéer är realistiska. Oroa er inte, här hittar ni allt ni behöver för att få den stora dagen att också bli ert bästa minne.

  Temabröllop

  Ett bröllopstema för rockabilly bröllop är ett jättebra sätt at skapa en mer avslappnad stämning. Genom att välja ett roligt och unikt tema slipper ni alla förväntningar så att ni kan fokusera på det allra viktigaste – at ha kul! Det är precis därför rockabilly är det perfekta temat att ha på ett bröllop. Kläder, inredning och rekvisita hittar ni enkelt på nätet eller i en vintagebutik, alla kommer att känna igen musiken och det finns massor med roliga aktiviteter man kan göra med gästerna.

   

  Rockabilly började på 1950-talet i södra USA. Unga män och kvinnor dansade jitterbug och boogie-woogie, lyssnade på Elvis och Buddy Holly på radio och vinylskivor och klädde ut sig i jeans och rutiga skjortor. Namnet ’rockabilly’ har sitt ursprung i två olika amerikanska stilar: rock ’n’ roll och hillbilly. Rockabilly kulturen gick ut på att ha roligt och vara sig själv – det perfekta temat för ett bröllop!

  Rockabilly bröllop med rockabilly tema – så här gör du:

   

  #1:Tänk på mat och dryck

  Mat och dryck är en stor del av bröllopsplaneringen. Man måste såklart se till att det finns tillräckligt till gästerna, men det är inte alltid så lätt att välja ut en meny. Om ni vill försöka härma ’American diner’ känslan kan planeringen faktiskt bli mycket enklare. Ni behöver inte servera burgare (men det är klart att ni kan om ni vill!), men cola i glasflaskor är en riktig 50-talsklassiker. Milkshakes (kanske med lite rom för de vuxna?) är också ett utmärkt val. Ni kan även hitta mallar för vintage menymallar med en snabb Google-sökning.

   

   

   #2: Inreda med gamla bilder

  Beroende på vad ni har för lokal kan det vara enklare att dekorera den med gamla bilder och rekvisita. Har ni svartvita bilder på någon i släkten? Använd dem. Vinylskivor? Lägg dem överallt. Skriv ut (eller köp) några bilder på bilar från 50-talet, helst i färg. Om ni kommer att ha bordsdukar kan ni använda dem till er fördel. Rött och vitt är bäst, särskilt med rutiga eller polkaprickiga mönster.

  Rockabillybröllop mat och dryck#3: Musiken är avgörande

  Ahhh musiken. Den kan vara avgörande. Framförallt handlar det om att spela musik som folk vill dansa till när de dansar, och lugnare musik när de inte gör det. Det blir inte mycket bättre än ett liveband, men en DJ är också ett utmärkt val. Tänk även på att vissa rockabilly artister är mera lämpliga för ett bröllop än andra. Satsa gärna på Elvis Presley, Buddy Holly, Wanda Jackson, Chuck Berry och Roy Orbison eftersom musiken är lite gladare. Johnny Cash och Brenda Lee är båda otroliga artister, men musiken bidrar inte riktigt till en positiv stämning (i min åsikt i alla fall!).

   

  #4: Hitta på några roliga aktiviteter

  Detta är ett roligt sätt att få gästerna att lära känna varandra och kanske slappna av lite. Man kan ha ett roligt fotobås, kanske ett som är formad som en bil eller ett tv-apparat från 50-talet. En karaokeanläggning med gamla rockabillylåtar? Det funkar också. Danstävling med Elvis-tema? I feel my temperature rising!

   

  #5: Vad ska man ha på sig?

  Det är svårt att säga. Ni behöver inte ha jeans och skinnjackor bara för att det ska vara så autentiskt som möjligt. Man kan köpa kostymer och rockabilly klänningar i en vintagebutik, särskild om de är gjorda på 50-talet. Ett annat alternativ är att ha på sig precis det man vill, och istället använda accessoarer som man förknippar med rockabilly såsom hårprodukter, Ray-Ban solglasögon, halsband med pärlor och/eller ett rött pannband. Det finns mycket man kan göra om man ända vill bara mer traditionell klädsel på sitt bröllop.

  Rockabillybröllop bilen#6: Det allra viktigaste

  Det allra viktigaste för rockabilly bröllop är att ni skapar oförglömliga minnen och att ni njuter av stunden. Tema eller inte, era bröllop ska vara precis som ni vill ha det! Förhoppningsvis har ni nu fått lite inspiration om hur rockabillytemat kan bidra till en rolig fest utan en massa förväntningar.