Varukorg
 • Fri frakt över 300 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • Det finns ingen bot för kärleken, annat än att älska mer.
  Retro och vintage kille

  Hur lever man som kille till 100 procent Retro & Vintage och är bara 22 år?

  Kille och leva retro, hur går det till?

  Hur lever man retro rockabilly och 50 tals?
  Samuel Lindblad från Lidköping lägger alltid fram kostymen dagen före samt allt som han ska ha till, slips, manschetter byxor och allt därtill. Så är han alltid rakad o kammad och klar på några minuter! Han kammar alltid sitt hår på samma sätt då det naturligt lägger sig så nu, en Pompadour inspirerad frisyr! Frisyren är viktig poängterar han.

  Hur reagerar folk på din stil?
  Kollegor på jobbet anser det som normalt nuförtiden eftersom vi har varit kollegor så länge. Samuel får dock lite kommentarer ibland när de ser att han skaffat ny slips eller kostym, den passar dig bra och är riktigt stilfull. Han medger att det är ganska skönt att det inte är så mycket uppståndelse hur han ser ut, då det är en helt normal sak för honom. Promenader på stan kan vissa säga att han verkligen är en stilig grabb och påminner om deras Far på 40 och 50 talet. Eller att han ser ut som att han är tagen ur dramaserien från Vår tid är nu.

  Retroklädsel herr

  Herr vintage kläder Äkta 1950 tals frisyr för herrar

  Till vardags jobbar han som kock så hans retro kläder och Vintagekläder hänger i skåpet i sitt omklädningsrum. All övrig tid bär han alltid några av hans 14 olika kostymer eller när det är finare tillfälle så kanske Vintagesmokingen kommer fram ler Samuel.

  Är det bara klädsel som gäller?
  Nej, jag tycker det är roligt med hela paketet och heminredning är en del av min stil! Han försöker köpa lite retroprylar till rummet när tillfälle ges. Samuel bor fortfarande hemma, men flyttar när han träffat den rätta. Men medger att det måste vara rätt person, ett hus på landet är en dröm som han hoppas kommer att gå i uppfyllelse! Utöver kläder, använder även klassisk parfym så som Old Spice. Men hans vardagsparfym är Lagerfeld Classic. Även provat på TABAC och att inte glömma hårvattnet som Samuel använder Watzins Keratin. Till vardags kör han en Mercedes av 1975 års modell.

  Mercedez Benz 1975

  Merecedez Benz 1975

  Retro inspirerat hem

  Är det svårt att hitta kläderna?
  Jag hittar mycket kläder på nätet, men en rolig o trevlig grej är att jag började för tre år sedan att gå till City Herrekipering i Lidköping, och till hans stora glädje var dom jätteintresserade av vintage och har hjälpt honom mycket och svarat på alla hans frågor jämt och ständigt! De härligaste o trevligaste människorna i den butiken. Service på högsta nivå. Alltid handslag när man kommer in och när man ska gå. Mer respektfullt o professionella är de svårt o bli. De kan sina grejer och jag beundrar även dom! Tack till er alla där.

  Vintagekläder för herr

  Hur ser din drömdate ut?
  Min drömdate är nog lite som i en film. Hämta upp henne o ge henne stora röda rosor. Sedan åka iväg till den tilltänkta restaurangen. Om man har sett A Scent Of A Women och dansscenen när Al Pacino kör en Waltz. Jo där skulle vilja bjuda ut den framtida på en liknande restaurang som har dansbana tillgänglig. Äta i restaurangen först o sedan faktiskt ta en dans till Frank sinatra Strangers in The night Skrattar Samuel. En efterföljande promenad och reflektera över kvällen för att avsluta med att sitta ner på en parkbänk o prata och bara vara. Låter lite cheesy kanske men jag är väldigt så av mig i mitt tänk och jag brukar kunna lösa de mesta jag visualiserar mig.

  Retro kläder
  Retrostilen för herrar

  Hur tänker du dig det tilltänka bröllopet?
  Mitt drömbröllop, här är det som är make it or brake it som mina kollegor säger, som nog ingen går med på säger Samuel med ett brett leende! Jag skulle verkligen älska att ha ett 1940s Gudfadern tema. Svart smoking o allt därtill. Fina klänningar och precis allt! dansa första bröllopsdansen Till Al Martino – I have but one heart.

  Vill du ha mer från Samuel?
  Instagram: Retro_Samuel

  Samuel vill tacka sin framlidna Far-Far för all inspiration till den stil han har idag!

   

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.