Varukorg
 • Fri frakt över 300 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • En blomma kan inte blomma utan solsken, och en människa kan inte leva utan kärlek!
  Rockabilly fest

  Rockabilly fest eller 50 tals stil? – Så lyckas du bäst!

  Din guide till fest i rockabilly eller 50 tals stil

  Planera för en 50 tals fest eller med rockabilly fest som tema! Här kommer vi guida dig igenom vad du bör tänka på, men också ge lite tips om både temat och vilken klädsel som deltagarna bör ha. Ska du vara hemma eller i en förhyrd lokal. Alla har vi olika förutsättningar och budget för tillställningen, men oavsett så kommer du kunna bjuda på en trevlig fest som alla deltagare kommer att komma ihåg lång tid framöver.

  Rockabilly fest

  Inbjudan

  Ofta börjar planeringen av vilka personer som du ska bjuda på festen. Många skickar inbjudningskort via sociala medier, andra startar en grupp eller skickar sms meddelande. Vill du verka väldigt seriös skickar du med fördel din inbjudan med vanliga vykort som du sätter frimärke på och postar. Viktigt är att du är tydlig med vad det är för typ av fest, är det rockabilly eller 50 tals? Rockabillystilen är ju lite tuffare än 50 tals stilen. Många Rockabilly människor har kroppssmyckning i form av tatueringar och det kan vara bra och tänka på redan vid inbjudningen. Kom ihåg att göra din inbjudan riktigt spännande med  bilder, men låt texten vara minimal och då menar vi inte storleken utan håll informationen kort och koncis! Skriva gärna vad dom missar om dom inte tänker delta på din roliga rockabilly fest

  50 tals festFörslag tema & dukning

  Dukningen till en 50 tals och rockabilly fest är ganska viktigt för att få till den sköna känslan och den speciella stämningen, Många brukar duka med vinylskivor (Gamla LP skivor) Lägga på en rutig duk och lite vackra blommor, varför inte i en Coca-Cola flaska som är så typiskt retro och 50 tals. För att få till den rätta stämningen så rekommenderas att välja ut en bra musiklista och gärna med artister som Elvis och jerry Lee lewis och varför inte lite av legendariska Fat Boys. Tänk på att musiken gör stämningen maximal och det är en viktig ingrediens för festen.

  Vad ska du bjuda på?

  Vad du ska bjuda på att äta på din rockabilly fest kan variera beroende på hur hårt du ska gå in i temat, ska det vara 50 tals eller rockabilly fest så passar det bra oavsett vad du kommer att bjuda på. Men för att ge några tips på vägen så kommer här en lista

  • Hamburgare buffé där man monterar sina burgare själv (du behöver endast grilla hamburgare)
  • Grillbuffé med blandat gris och nötkött, med rostad potatis som tillbehör och kalla såser (här kan du med fördel välja buffé)
  • Korvbuffé, du grillar en rad olika korvar och erbjuder en buffé med olika tillbehör
  • Soppbuffé, du tillhandahåller kanske 3 olika sorter soppor också på buffé (Passar extra bra på hösten när det börjar bli ruggigt ute)

  Till dessert passar det extra bra med några smarriga cupcake som är så typiskt retro och rockabilly, har du gjort dom själv så förhöjer det genast känslan lite extra. Servera dom gärna på ett högt kakfat, då gör dom sig väldigt eleganta utseendemässigt. Servera gärna kaffe eller läsk som dryck.

   

  50 tals fest

  Det spelar egentligen ingen roll vad du tänker bjuda på under festligheterna! Är det sommar kanske grillat är att rekommendera, går det mot höst och vinter så kanske soppa smakar lite extra gott och är dessutom värmande en kylig höstdag. Ta gärna reda på om någon av deltagarna har allergier eller annat som kan göra att du måste ha specialkost.

  Förslag på klädsel och aktiviteter

  För att maximera festen bör du redan vid inbjudan göra klart för gästerna vilken klädkod som gäller. Det blir betydligt mycket trevligare om man väljer 50 tals och rockabilly kläder. Sammantaget med musiken, dukningen och ditt valda tema en fantastisk kombination. Nedan listar vi förslag på aktiviteter

   • Musikgissning
   • Frågesport
   • Tipspromenad
   • Gissa kändisrösten
   • Femkamp
   • Teater